Filtrera med

Tillverkare:
mer... färre
mer... färre
mer... färre
Filter

Kolsyremaskin

Kolsyrat vatten är knappast en ny företeelse, men för många är en kolsyremaskin trots detta ett ganska nytt påfund. Även om dessa maskiner har varit populära i omgångar ända sedan slutet av 80-talet så är det först nu som de har blivit en stapelvara i de flesta hushåll. De gör att man med all enkelhet kan kolsyra det egna kranvattnet. Och eftersom Sverige faktiskt har ett av världens bästa kranvatten så är en kolsyremaskin ett prisvärt och praktiskt sätt att få variation på sitt dricksvatten. Varför släpa otympliga flaskor från butiken när man kan få en bättre produkt i bekvämligheten av det egna hemmet?

Sodastream bäst i test

Som en av de största och mest populära tillverkarna är Sodastream bäst i test mer eller mindre hela tiden. Det har de varit ända sedan de dök upp på marknaden. Konkurrenterna har helt enkelt inte hunnit med i utvecklingen. Anledningen har mycket att göra med dess hållbara konstruktioner och välbalanserade tillförsel av kolsyra. Men är Sodastream bäst i test enbart av dessa två anledningar? Eftersom de är så stora i branschen har de blivit något utav en de facto standard. När man köper Sodastream kan man därför vara säker på att man även får tag på tillbehör, ersättningsflaskor och så vidare. Detta är helt klart ytterligare en anledning. Det är ett prisvärt och framtidssäkrat alternativ.

Kolsyrat vatten bra eller dåligt?

Men är kolsyrat vatten bra eller dåligt? En sak som är säker är att transporten av plastflaskor med kolsyrat vatten tär på miljön. Både när det kommer till utsläpp vid transport och höga krav på hanteringen av plastavfall. Och alla valde kolsyrat vatten skulle det förmodligen minska omsättningen av plast, vilket på sikt skulle bespara en hel del resurser. Så är kolsyrat vatten bra eller dåligt? När det kommer från en kolsyremaskin så är det åtminstone helt klart bra för miljön.


Kategorin är just nu tom

...och vi ska försöka fylla på den så fort som möjligt. Under tiden kan du navigera vår hemsida i jakt på andra fynd!