Filtrera med

Pris
14 kr 999 kr
mer... färre
Tillverkare:
Filter

Nätaggregat

Hur man än vrider och vänder på det så är ett nätaggregat avgörande för att datorn överhuvudtaget ska fungera. Och har man många avancerade komponenter i sitt hemmabygge går det inte att nog understryka vikten av ett bra nätaggregat. Många har den svåra vägen fått uppleva den tråkiga insikten av att man köpt ett aggregat som inte är lämpligt för de komponenter man tänkt sig till den stationära datorn. Det begränsar möjligheten till att använda datorn på det sätt man ursprungligen hade tänkt.

Köpa nätaggregat

Att köpa nätaggregat är en enkel historia så länge man tar sig tid att verkligen kontrollera vad man behöver. Och vanligtvis blir det en fråga om att köpa nätaggregat som klarar av att ge tillräcklig mängd ström för att driva samtliga komponenter i datorn. Av naturliga skäl så innebär fler komponenter högre strömförbrukning och kraftfulla grafikkort, många USB-portar och så vidare leder till att man behöver ett förhållandevis kraftfullt nätaggregat.

Nätaggregat: hur många watt?

När det kommer till nätaggregat så är watt en avgörande faktor. Detta värde avgör hur mycket ström aggregatet klarar av att leverera till komponenterna i datorn. Och desto fler komponenter, desto högre watt behövs.
Men hur många watt är tillräckligt? Det finns inget definitivt svar. Allt beror på vad man har för komponenter i datorn, vilka komponenter man planerar att sätta in i framtiden och även hur många USB-portar datorn har. Vad man kan säga är att det sällan finns en anledning att välja ett aggregat med så låg watt som möjligt eftersom det inte resulterar i lägre strömförbrukning. Aggregatet tar helt enkelt inte mer ström än det behöver.
Men hur mycket är tillräckligt? Generellt sett kan man säga att med 500 watt så täcker man de flesta behov. Men genom att titta på den egna datorkonfigurationen kan man då välja att gå både upp och ned i antalet watt.


Se vänstar kolumnen

Det finns nu 8 produkter