Filtrera med

Pris
2199 kr 3999 kr
Skick:
mer... färre
Bildyta
mer... färre
Upplösning
mer... färre
Tillverkare:
mer... färre
Filter

Gamingskärm

Stort utbud av gamingskärmar

En bra skärm är helt grundläggande när du spelar datorspel. Inte nog med att den måste kunna återge blixtsnabba händelser i realtid, en gamingskärm måste dessutom kunna erbjuda dig en storslagen gaming-upplevelse. När det kommer till gaming är det detaljerna som avgör. Med andra ord måste du ha en skärm som du kan lita på. På Billigteknik har vi gamingskärmar för alla typer av gamers, från MMORPG-proffset till FPS-fantasten. 

VA, IHS eller TN – Vilken panel ska min gamingskärm ha?

Inom kategorin gamingskärm finns tre huvudsakliga typer av paneler på marknaden. VA (Vertical Alignment), IPS (In-Panel Switching) och TN (Twisted Nematic). Vilken panel som passar bäst för dig beror helt på vilken dator du har, samt vilka typer av spel du spelar. 

Inom e-sport är TN-panel den vanligaste skärmtypen. Anledningen till detta är skärmens låga responstid, samt dess relativt låga pris. Just låg responstid är viktigt när det kommer till spel som kräver snabb reaktionsförmåga. Då TN-paneler är tillverkade för att man ska sitta nära skärmen lämpar de sig sämre för till exempel filmvisning. 

När det kommer till VA-paneler så kan de erbjuda enastående färgåtergivning, med stark kontrast och djup svärta. Dock är responstiden hos dessa typer av skärmar högre än hos till exempel TN-paneler. Detta innebär i sin tur att VA-panel passar bra för bild- och filmredigering, samt för spel som inte kräver snabb reaktionsförmåga.

Den sista paneltypen när det kommer till gamingskärmar är In-Panel Switching, eller IPS. Detta är en allround-skärm för dig som vill ha både enastående färgåtergivning och någorlunda snabb responstid. Dessutom ger IPS.-paneler en bättre betraktningsvinkel, jämfört med VA och TN. Dock är skärmar med IPS-teknologi generellt dyrare än andra gamingskärmar på marknaden. 

Upplösning och responstid hos olika gamingskärmar

För att inte missa något som händer i spelet är du beroende av dels hög upplösning och dels låg responstid. När det kommer till upplösning så är de flesta skärmar utrustade med åtminstone Full-HD (dvs. 1920x1080). Har du en större skärm krävs det högre upplösning för att det ska se bra ut. Dock bör du tänka på att ju högre upplösning du kör, desto hårdare behöver din processor jobba. Full-HD kan däremot vara tillräckligt för en gamingskärm av det mindre formatet. 

Responstid, å andra sidan, mäter hastigheten det tar för pixlarna att byta från en färg till en annan. Detta mäts i millisekunder och är viktigt när det kommer till fartfyllda spel där det är viktigt med snabba förändringar och detaljer. Ju lägre responstid en gamingskärm har, desto snabbare kan den följa med i olika färgbyten. 

Vilken uppdateringsfrekvens och synkning behöver jag?

Vilken uppdateringsfrekvens (Hz) din gamingskärm har är en mycket viktig faktor när det kommer till själva spelupplevelsen. Hög frekvens gör att skärmen kan visa fler bildrutor per sekund, vilken i sin tur leder till bättre flyt i återgivningen. För att få ut maximal bilduppdatering behöver du dock rätt anslutning. I många fall är HD 1.4 inte nog för att din 144hz gamingskärm ska nå sin fulla potential. I sådana fall kan du vara i behov av ett snabbare digitalt gränssnitt som till exempel DVI-DL eller DisplayPort 1.2. Här hittar du våra kablar och adaptrar.


Se vänstar kolumnen

Det finns nu 4 produkter

Dell UltraSharp U3417W 34" välvd IPS-skärm 3440 x 1440 DP/HDMI/MDP (beg)Dell UltraSharp U3417W 34" välvd IPS-skärm 3440 x 1440 DP/HDMI/MDP (beg)
  • Priset!
  • -300 kr
Begagnad  med 12 månaders garanti! En rejält stor välvd IPS-skärm som ger en fantastisk upplevelse med sin...
- Gamingskärm
- 34-tums ultrabred skärm
- Välvd skärm för omslutande upplevelse
- IPS-panel
Nypris: 8 000 kr
4 299 kr3 999 krVanligt pris-300 kr offPris
Dell UltraSharp U3417W 34" välvd IPS-skärm 3440 x 1440 DP/HDMI/MDP (beg med små repor skärm)Dell UltraSharp U3417W 34" välvd IPS-skärm 3440 x 1440 DP/HDMI/MDP (beg med små repor skärm)
  • Priset!
Begagnad med några små repor på skärm ! En rejält stor välvd IPS-skärm som ger en fantastisk upplevelse med...
- Gamingskärm
- 34-tums ultrabred skärm
- Välvd skärm för omslutande upplevelse
- IPS-panel
Nypris: 8 000 kr
3 599 krPris