Filtrera med

Pris
599 kr 4099 kr
Skärmstorlek
mer... färre
Färg
mer... färre
Lagringsutrymme
mer... färre
Operativsystem
mer... färre
Tillverkare:
mer... färre
Filter

Refurbished iPhone

 

Varför borde du köpa en refurbished iPhone?

 

Att köpa en ny smartphone kan bli en dyr historia. Trots det är smarta telefoner så pass nödvändiga idag att mer eller mindre alla har en - från barn till pensionärer. Vår kommunikationsålder kräver helt enkelt en uppkopplad verklighet, då vi använder telefonen för allt från videosamtal med våra nära och kära till att utföra bankärenden, bokningar och arbete när vi är i rörelse.

 

Det kan vara spännande att uppgradera sin gamla telefon, men faktum är att smartphones idag mer eller mindre kostar lika mycket som fullstora surfplattor och datorer. De så kallade flagskeppsmodellerna som släpps av Apple, Samsung och andra teknikjättar kan gott och väl kosta mellan tio till femton tusen kronor styck - en summa som realistiskt kan bekosta en begagnad bil, nödvändiga renovationer i hemmet eller en resa för familjen. Det är lätt att förstå skepsisen som många känner när de tittar på årets hetaste modeller av iPhones, och undrar varför förra årets nu plötsligt blivit passé.

 

Sanningen är naturligtvis att även om det sker tekniska framsteg i varje generation av iPhone är dessa kliv relativt små, och du kan med fördel köpa både en och två generationer bakåt utan att sakna särskilt mycket. Apples produkter har förtjänat sitt rykte om att ha god livslängd, och om du byter ut komponenter som slits särskilt mycket (som batteriet) kan du utan tvekan vara kvar i den tekniska frontlinjen utan att bränna sparpengarna på flaggskepp.

 

Det är här en refurbished iPhone blir ett supersmart alternativ. Det säljs dagligen massor av iPhones i detaljhandeln och sinsemellan privatpersoner - men när du köper en begagnad vara har du ofta ingen garanti, och enheten säljs i det skick som säljaren får iväg den. Din säkerhet är alltså låg, samtidigt som komponenterna i telefonen troligen aldrig har bytts - och om de har det så är chansen låg att det utförts av en utbildad tekniker.

 

En refurbished iPhone har istället återgått till en återförsäljare som grundligt går igenom och funktionstestar enheten på flera plan. iPhonen rengörs, nollställs och alla parametrar som batterihälsa, skärmkvalitet och kamera inspekteras för att se om de fortfarande håller måttet. Skulle en komponent inte vara godkänd kommer teknikern att byta ut den, ofta mot nya originaldelar, vilket skapar en infusion av nytt liv under skalet. Defekta skärmar, dålig touch och andra krypande problem åtgärdas på samma sätt som om du hade skickat din smartphone till leverantörens verkstad. En bättre produkt till lägre pris, helt enkelt.

 

 

 

Begagnad iPhone och refurbished iPhone - vad är skillnaden?

 

Många kunder känner till den allt populärare trenden med att köpa refurbished iPhone, men det kan vara klurigt att skilja på refurbishing (eller rekonditionering som vi säger på svenska) och begagnat. Om en refurbished iPhone inte är ny, och den redan har haft ett liv på marknaden, då är den väl begagnad per automatik?

Nja, riktigt så lätt är det inte. Båda är tekniskt sett begagnade varor, men en strikt begagnad smartphone köper du precis som den är när - du köper den som vi nämnde ovan i rådande skick, som det brukar heta. Det gör att du aldrig kan vara riktigt säker på allmänskicket av telefonen, eller hur levnadstiden ser ut inuti enheten. Även om säljaren har positiva erfarenheter av produkten och säljer den i god tro kanske du bara är några dagar, veckor eller månader från ett tekniskt fel som inte täcks av garantin (om den ens existerar) eller kanske till och med tar kål på iPhonen helt. Osäkerheten är en faktor som du bör ta på största allvar när du tittar på använda tekniska prylar, eftersom förlusten kan bli stor om du har otur.

En annan faktor är att en begagnad telefon ofta inte är professionellt rengjord, rensad och återställd till fullgott skick. De flesta privatpersoner saknar kunskapen som krävs för att utföra dessa procedurer ordentligt.

 

Kontrasten till en refurbished iPhone är slående. När en iPhone tas i återbruk kommer som vi nämnt en erfaren tekniker eller likvärdig kunnig personal att gå igenom hela enheten från grunden. Du vet att specialverktyg används på rätt sätt i en kliniskt ren och säker miljö, samtidigt som alla förverkade och gamla komponenter byts ut. Den gamla enheten får nytt liv - och en relativt sett rejäl boost i sin levnadslängd. Vi klassar våra rekonditionerade enheter utifrån klass A, B och C - så att du ska veta vilken nivå av kvalitet enheten ligger på. Dessutom har du 1 års garanti när du handlar av Billigteknik, ofta upp till 2 år.

 

Positivt för både plånbok och planet

 

En bonus med återbruk och rekonditionering är att du spara på planetens resurser. Det kanske inte är något som de flesta tänker på när deras gamla smartphone går i graven och de måste köpa en ny - men faktum är att smartphones är komplicerade digitala enheter vars miljömässiga fotavtryck är enormt. Genom att inte kasta massor av pengar på nya flaggskepsmodeller och istället välja en refurbished iPhone minskar du nyproduktion, samtidigt som du ser till att en eller flera smartphones är kvar på marknaden längre. Du spenderar alltså mindre pengar för teknik som är nästan lika bra som årets modeller, och du räddar en telefon - och dess miljökänsliga innehåll - från soptippen. När fler och fler konsumenter inser att avståndet mellan iPhones (särskilt iPhones från de senaste tre till fem åren) inte är särskilt stort eller avgörande, och väljer att investera i grön teknik, då blir skillnaden märkbar för klimatet.

 

Sist men inte minst - en refurbished iPhone ger dig fantastiskt värde för pengarna. Genom att introduceras till marknaden tappar enheten ett visst värde från start, och när du köper den servad och optimerad får du nästan ny prestanda till ett billigare pris. Särskilt iPhones brukar prestandamässigt hålla väldigt bra, och det är oftast batteriet som är flaskhalsen med tiden. Investerar du i en refurbished iPhone vars batterihälsa är på topp har du direkt fått en ny telefon som kommer hålla länge, och klara av i princip alla utmaningar du ger den. Bra för dig. Bra för din ekonomi. Bra för klimatet. Bättre än så kan det nog inte bli, om du frågar oss.


Se vänstar kolumnen

Det finns nu 25 produkter

iPhone XR 128GB Black med 1 års garanti (beg)iPhone XR 128GB Black med 1 års garanti (beg)
  • Priset!
  • -300 kr
A
B
C
Begagnad med 1 års garanti! iPhone XR kommer med fantastisk 6,1" Liquid Retina skärm, en utmärkt 12 MP kamera med...
- Refurbished iPhone
- 6.1" Liquid Retina-skärm
- Apple A12 Bionic
- 128 GB lagring
- 12 månaders garanti
Nypris: 7 000 kr
2 499 kr2 199 krVanligt pris-300 kr offPris
iPhone 6 64GB Space Grey (beg) (för samtal och SMS, många appar stöds ej*)iPhone 6 64GB Space Grey (beg) (för samtal och SMS, många appar stöds ej*)
  • Priset!
B
C
Begagnad med 1 års garanti! iPhone 6 med hela 64GB lagringsutrymme och en fantastisk 4,7-tums retinaskärm! Otroligt snygg...
- Refurbished iPhone
- 64 GB minne
- 4,7-tums Retinaskärm
- 8-megapixels iSight-kamera
- Space Grey
Nypris: 2 500 kr
599 krPris
iPhone 12 Mini 64GB 5G Svart med 1 års garanti (beg)iPhone 12 Mini 64GB 5G Svart med 1 års garanti (beg)
  • Priset!
  • -200 kr
A
B
Begagnad med 1 års garanti! iPhone 12 Mini i 5,4-tums storlek som ligger perfekt i handen, med utmärkt prestanda genom...
- Refurbished iPhone
- 5.4-tums OLED-skärm
- 64 GB lagring
- Dubbla 12 MP-kameror
- Kraftfull sexkärnig A14-processor
Nypris: 7 000 kr
3 599 kr3 399 krVanligt pris-200 kr offPris
iPhone XR 128GB Black med 1 års garanti (beg) (repad skärm - se bilder)iPhone XR 128GB Black med 1 års garanti (beg) (repad skärm - se bilder)
  • Priset!
C
Begagnad med repad skärm* och 1 års garanti! iPhone XR kommer med fantastisk 6,1" Liquid Retina skärm, en utmärkt 12...
- Refurbished iPhone
- 6.1" Liquid Retina-skärm
- Apple A12 Bionic
- 128 GB lagring
- 12 månaders garanti
Nypris: 7 000 kr
1 999 krPris