Filtrera med

Pris
1499 kr 1499 kr
mer... färre
Tillverkare:
Filter

Köpa moderkort

Att köpa moderkort är ett av de viktigaste besluten när det kommer till datorbygge. Anledningen är att moderkortet helt enkelt är kittet som håller datorn samman. Det har alla de kretsar och chip som krävs för att låta övriga komponenter samarbeta och bilda den funktionella enhet som vi kallar för dator. Därför är det avgörande att köpa moderkort som dels passar med övriga komponenter, men även är tillräckligt rustat för framtida utmaningar.
Eftersom utbudet av moderkort antagligen är större än någonsin tidigare, har du mycket att välja på. Det kan vara bra att ta sig en funderare över vilka behov du har, samt vilka planer du har för ditt framtida datorbygge. På så sätt blir du inte besviken och besparar dig eventuella bestyr som dyker upp om du skulle råka göra ett felköp.

Byta moderkort

Väljer du att byta moderkort är det särskilt viktigt att se till att befintliga komponenter är kompatibla med det nya moderkortet. Annars kan du ofrivilligt hamna i den situationen att du tvingas renovera hela din dator, bara för att kunna använda moderkortet. Detta blir särskilt viktigt om man har en äldre dator eftersom det inte är ovanligt att gränssnitt och anslutningar förändras med tiden. Så om du planerar att byta moderkort kan det vara på sin plats att göra en lista över datorns komponenter och sedan bocka av dem för kompatibilitet.

Gaming moderkort

En ny företeelse är gaming moderkort. Och även om det låter väldigt unikt så är det inte några konstigheter. Gaming moderkort har helt enkelt oftast fler anslutningar, extra många minnesplatser och ibland unika funktioner, som seriekoppling av särskilda komponenter, för avsevärt högre mängd tillgängliga resurser. Om du har höga ambitioner för din dator, är det därför viktigt att du ser till att moderkortet har förmågor som lever upp till dina förväntningar.