Filtrera med

Pris
99 kr 299 kr
mer... färre
Kategorier:
mer... färre
Tillverkare:
Filter

Pedagogiska och roliga leksaker

Om vi spolar tillbaka till vår egen barndom, hur avlägsen den än må vara, så har vi garanterat åtminstone ett minne av roliga leksaker. Inte nödvändigtvis en leksak som man själv ägde. Många av oss har tydliga minnen av den där måste-ha-leksaken som ett syskon, en släkting eller klasskamrat lyckats få tag på. Turligt nog har vi chansen att i äldre ålder återskapa känslan av roliga leksaker, för oss själva eller för våra barn. Och nu för tiden är utbudet mycket bredare.

Klassiska leksaker

Många sätter klassiska leksaker i en kategori för sig själv. Lite som de musikgrupper eller TV-serier man håller kära. Även om nostalgins skimmer gör sitt så var det onekligen något särskilt med många av dåtidens storheter. Trots att teknologin har möjliggjort extremt lärorik och motoriskt gynnsam lek, är det fortfarande svårt inte lockas av klassiska leksaker så som traditionella träklossar eller glidflygplan som gör loopar.

Barnleksaker

Många anser att barnleksaker ska vara pedagogiska. Men ofta glömmer man bort hur viktigt det är att leksakerna även uppfyller sensoriska behov. Att ha något att hålla fingrarna sysselsatta med kan inte sällan vara skillnaden mellan att kunna koncentrera sig och att ha fullt upp med att fokusera på inre energi. I en tid av ökad rastlöshet har sensoriska barnleksaker blivit enormt populära. Och finns i dagsläget i ett flertal olika varianter.

Fidget spinner och Fidget cube

En traditionell fidget spinner är en leksak med en roterande mitt och en yttre ring av vikter, men har fått konkurrens av den något snarlika fidget cube. Poängen med en fidget spinner är att den med enkelhet ska kunna snurra samtidigt som man håller den mellan fingrarna eller balanserar den på ett finger. Även om de är förhållandevis okända i Sverige har de en lång historik utomlands. Fidget cube är snarlik leksak i formen av en kub, men saknar samma inslag av balansteknik. Istället har den olika sensoriska upplevelser på varje sida av kuben. Allt ifrån en liten joystick till en rullande boll.


Se vänstar kolumnen

Det finns nu 7 produkter