Filtrera med

Pris
9995 kr 17995 kr
Skick
mer... färre
Skärmstorlek
mer... färre
Skärmupplösning
mer... färre
Processor
mer... färre
Processorkärnor
mer... färre
Minne
mer... färre
Lagringsutrymme
mer... färre
Grafikkort
mer... färre
Vikt
mer... färre
Bluetooth
mer... färre
Tillverkare:
mer... färre
Operativsystem
mer... färre
Filter

Gaming laptop

Stort utbud av bärbara speldatorer

Vi på Billigteknik älskar gaming. Därför är vi också väl medvetna om vad som krävs av en dator för att få kallas gamingdator. Det räcker inte med att datorn är snygg. Den måste dessutom kunna prestera på topp. Tack och lov har tekniken utvecklats såpass mycket på senare år att skillnaden mellan bärbar och stationär börjar suddas ut. Men vad bör man tänka på när man som gamer ska gå över från stationär till bärbar?

Till att börja med behöver du fundera över vilka spel du vill spela. Splitter nya spel kan till exempel ställa tuffa krav på ditt grafikkort och processor.

Hos oss på Billigteknik hittar du gaming laptops för alla typer av gamers – och i alla prisnivåer. Gemensamt för alla datorer på den här sidan är dock detta: De är skapade för gamers.

Detta behöver en bra gaming laptop

För att vara säker på att kunna spela de allra senaste spelen är det viktigt att din bärbara speldator klarar tillverkarnas systemkrav. Till exempel bör du se till att din gaming laptop har ett dedikerat grafikkort. Risken med ett inbyggt grafikkort i processorn är annars att spelen blir dåligt upplösta och börjar hacka. Du bör dessutom se till att laptopen har en kraftfull processor, samt tillräckligt med RAM-minne för att kunna köra stora spel, alternativt köra många program samtidigt. 

När det kommer till skärm så är många bärbara gamingdatorer idag utrustade med högupplösta skärmar som stödjer strålspårning. Tack vare denna teknik kan du få en lika bra spelupplevelse på din laptop som en stationär speldator – dock behöver du ha ett grafikkort från Nvidia för att det ska fungera. 

Annars är uppdateringsfrekvens det viktigaste när det kommer till skärmar. Genom att köpa en gaming laptop med bra skärm (med en uppdateringsfrekvens på 144 Hz eller högre) ser du till att inga detaljer går obemärkta förbi. Föredrar du separata gaming monitorer så har Billigteknik ett brett sortiment av datorskärmar här. 

Slutligen är det viktigt att du köper en dator som håller några år. Eftersom det inte är lika lätt att byta ut delar i en bärbar gamingdator som i en stationär är det viktigt att du väljer din gaming laptop med omsorg. 

Fördelar med en bärbar speldator

Det finns mängder av skäl till att välja en gaming laptop framför en stationär speldator. Inte minst underlättar du transporten till diverse LAN och sammankomster. Dessutom har du möjlighet att slå ihjäl åtskilliga timmar när du befinner dig på resande fot – oavsett om du sitter på bussen, tåget eller väntar på flyget. 

En annan fördel med en bärbar gamingdator är att den tar mycket mindre plats i ditt hem. Får du besök är det med andra ord bara att stuva undan den på en hylla och frigöra plats som annars skulle tas upp av en stationär dator. 

Lyckligtvis har bärbara datorer blivit tåligare under de senaste åren. Du behöver därmed inte få panik om du råkar sätta ner väskan lite ovarsamt. Med detta sagt så råder vi dig att inte utmana ödet utan hantera din gaming laptop med försiktighet.

Tillbehör till din nya gaming laptop

Visst går det att gejma alldeles utmärkt på en bärbar speldator. Men för många gamers är ett separat gaming tangentbord och mus ändå måsten för uppnå den rätta känslan. Hos Billigteknik finner du mängder av tillbehör som förbättrar din prestation och spelupplevelse. Till exempel hittar du våra gaming headsets här

Fynda en gaming laptop på rea, eller begagnad

Att köpa en ny gaming laptop innebär för det flesta en stor utgift. Men sanningen är att du kan komma billigare undan. På Billigteknik har vi då och då rea på bärbara speldatorer – håll utkik på vår Facebooksida för aktuella kampanjer. Dessutom kan vi erbjuda begagnade gaming laptops i kanonskick, till ett fantastiskt pris. 


Se vänstar kolumnen

Det finns nu 22 produkter