Filtrera med

Pris
49 kr 99 kr
mer... färre
Kategorier:
mer... färre
Tillverkare:
Filter

DVD brännare

DVD brännare var väldigt vanliga när persondatorer fanns i var man (eller kvinnas) hem. De blev ganska snart standard i datorn, och ersatte CD brännare. Att bränna ner filer var, och är, en utmärkt process för att ta back-up på viktiga dokument och mediafiler. Även om DVD brännare till stor del har ersatts av andra lagringskällor som USB-minnen och externa hårddiskar, finns de fortfarande på marknaden för personer som ser större fördelar med dessa brännare. En av dessa fördelar är exempelvis att de inte kräver någon fysisk koppling eller är beroende av internet. Att förlita sig helt på digitala lagringskällor kan vara riskabelt, så en DVD brännare är ett alternativt komplement.

CD brännare

Du skulle önskat att du hade haft en CD brännare om alla servers i världen förstördes. Nej, skämt åsido, en brännare för CD-skivor var standard för många år sedan, men kan även idag vara användbart för många. Du kan bränna ut musik och bilder för användning i CD-spelare eller för säker lagring av exempelvis bilder och mediafiler.

Blu ray brännare

En Blu ray brännare är bra när du vill bränna ner stora mängder data. Utrymmeskrävande spel, HD-filmer etc. är ofta för stora för att rymmas på DVD-skivor. Blu ray är en utvidgning av DVD-skivorna men i samma fysiska format. När Blu ray-skivor bränns används en violett-blå laser. Till skillnad från röd laser har den en kortare våglängd, vilket bidrar till att mer data får plats. En Blu ray-skiva kan på ena sidan få plats med ungefär 25 GB. Dubbelsidiga skivor därmed det dubbla, men det finns Blu ray-skivor som kan lagra upp till 400 GB, då de har fler lager. Köp en Blu ray brännare hos oss om du har behov av att bränna ner tunga filer, spel och filmer.


Se vänstar kolumnen

Det finns nu 4 produkter