Filtrera med

Pris
79 kr 359 kr
mer... färre
Tillverkare:
Filter

Köpa trådlöst nätverkskort

Ett trådlöst nätverkskort är numera mer än bara en bekvämlighet, det är ofta en nödvändighet. Att kunna ansluta med kabel, eller till så kallat trådbundet nätverk, är sällan möjligt. Ofta är det endast företag, eller de som fokuserar på extremt höga hastigheter, som fortfarande har kabelanslutningar.
Därför är ett trådlöst nätverkskort helt klart nödvändigt. Turligt nog är dessa inbyggda i de flesta moderna enheter. Men i takt med utvecklingen så blir de trådlösa nätverken allt snabbare och då är det inte säkert att det nätverkskort man har faktiskt är kompatibelt med nya lösningar.

Externt nätverkskort

Ett externt nätverkskort kan vara ett praktiskt sätt att hänga med i utvecklingen. Låt oss säga att man har en gammal laptop. Därmed har man även ett äldre nätverkskort. Och det är inte ens säkert att det kort man har fortfarande är kompatibelt med moderna trådlösa nätverk. Kanske klarar nätverkskortet inte av att hantera de nya nätverksbanden, eller saknar stöd för en viss sorts kompression som krävs för att ansluta. Anledningarna kan vara många.
Genom att köpa ett externt nätverkskort kan man då slippa behovet av att köpa en ny dator. Men dessa är även bra för nyare datorer. Ett externt nätverkskort är en billig lösning för att få högre nätverkshastighet oavsett vilken dator man har.

USB nätverkskort

Mest praktiska är förmodligen USB nätverkskort. Och helt klart mest kompatibla med modern hårdvara. De fungerar till i stort sett alla datorer samt operativsystem. Oavsett om man använder Windows, Mac eller Linux. Ofta behöver man inte göra mycket mer än att bara plugga in USB-adaptern. Och om datorn man har endast har stöd upp till N-standarden för trådlösa nätverk, så är det enkelt att köpa ett USB nätverkskort med stöd för AC-standarden och på så sätt kunna utnyttja trådlöst nätverk i ännu högre hastighet.


Se vänstar kolumnen

Det finns nu 12 produkter