Filtrera med

Pris
989 kr 989 kr
mer... färre
Tillverkare:
Filter

Köpa en bra router

Har man en internetanslutning med hög hastighet så vill man helt enkelt ha en bra router. Svårare än så är det inte. Idag använder vi Internet till mycket hastighetskrävande aktiviteter. Vi streamar video, laddar upp tunga dokument och bilder, spelar spel och så vidare.
Det finns nog ingen värre än att hamna i situationen att den router man använder blir en flaskhals som begränsar hastigheten. Inte bara leder det till frustration, utan får även effekten att man betalar för en internethastighet som man inte ens kan använda. På så sätt garanterar en bra router att man får ut det mesta av sitt internet.

Snabb router

Avgörande är att köpa en snabb router vars hastighet inte bara motsvarar den hastighet man har på sin internetanslutning, utan även har tillräckligt med resurser för att kunna låta samtliga i hushållet vara anslutna samtidigt. Men hur snabb router behöver man? Är man en familj, eller hushåll, som strömmar mycket högupplöst video så rekommenderar vi att du minst köper en gigabit-router. En så pass snabb router gör att du, eller om ni är flera i hushållet, kan surfa obegränsat och ostört.

Router dual band eller triple band

När man väljer produkt så bör man definitivt överväga router dual band. Men vad är det? De två vanligaste banden är 2.4Ghz och 5Ghz. Och det är endast dual band-routers som klarar av att hantera båda. Vad är fördelarna med dual band? Då trådlösa routers har blivit väldigt populära har även vissa av banden kommit att bli överbelastade. Därför har 5Ghz blivit något utav höghastighetsbandet.
Många väljer att låta arbetsdatorn vara ansluten till 2.4Ghz medans medieenheterna får vara på 5Ghz. Då får man en effektiv fördelning och ofta högre hastighet. Det är fördelarna med dual band. Vill man vara riktigt extrem kan man även överväga en router med trippelband, eller så kallat tri-band.