Filtrera med

mer... färre
Tillverkare:
Filter

Blu ray spelare och DVD-spelare

Blue ray spelare och DVD-spelare har helt klart kommit att bli något utav den moderna tidens nödvändigheter. Åtminstone om man vill se film. De av oss som minns VHS och liknande analoga alternativ vet hur maktlös man var mot den oundvikliga dåliga kvalitén. Dessa digitala alternativ, som båda är baserade på MPEG-standarden, erbjuder däremot ett medium för film som varken försämras med tiden eller kräver särskilt omständlig hantering. Men för att kunna dra nytta av fördelarna krävs såklart en Blue ray spelare eller en DVD-spelare som faktiskt stödjer mediet i fråga.

Blu ray spelare

En Blue ray spelare erbjuder nog den i nuläget särklass bästa videoupplevelsen. Det lanserades som en ersättare för DVD och möjliggör HDTV i 720p, 1080p och även 2160p. Samtliga väldiga hög upplösningar. I och med detta så är det det enda medium som möjliggör en sådan hög upplösning på så pass liten yta. Men för att dra nytta av Blue ray så krävs det såklart att man faktiskt har en Blue ray spelare.

DVD spelare

DVD spelare revolutionerade verkligen videomarknaden. Efter att VHS under lång tid hade dominerat branschen för filmer i hemmet så lanserades DVD. Detta gav människor möjligheten att uppleva högupplöst ljud och bild utanför biosalongen. Utöver detta så var det en unik utveckling att människor fick tillgång till ett medium som inte försämrades med tiden. Till skillnad från VHS så kunde en DVD förvaras i massor av år utan att uppvisa någon märkbar försämring i kvalitet. Men precis som för Blue ray så kräver såklart dessa filmer att man faktiskt har tillgång till en DVD spelare. Hur man än ser på saken så har DVD i stor utsträckning kommit att bli en standard för filmer, och många av de gamla klassikerna finns numera endast tillgängliga i detta format.


Kategorin är just nu tom

...och vi ska försöka fylla på den så fort som möjligt. Under tiden kan du navigera vår hemsida i jakt på andra fynd!