Filtrera med

Pris
239 kr 5999 kr
mer... färre
Tillverkare:
Filter

Köpa nätverksswitch

Att köpa nätverksswitch kan vara avgörande för att få ett stabilt och pålitligt hemmanätverk. Även om trådlösa nätverk har blivit väldigt snabba, praktiska och effektiva så kan de helt enkelt inte uppnå samma låga latens och höga överföringshastighet som ett trådbundet nätverk. Och då de flesta har flera datorer som är i behov av samma höga hastighet blir det helt enkelt en nödvändighet att köpa nätverksswitch.

Vad är en Switch?

Men vad är en switch? Det är enhet som används för att ansluta flera datorer till varandra. Vanligtvis används de för att skapa, eller utöka, ett lokalt nätverk. En stor fördel med en switch är att de möjliggör väldig effektiv och snabb överföring av data mellan anslutna datorer. Det är åtminstone det grundläggande svaret på frågan - vad är en switch?

Nätverksswitch vs. router

Även om det ibland verkar som att en switch och en router uppfyller samma funktion så finns det några avgörande skillnader. En router har vanligtvis en WAN-port, som gör att man kan ansluta routern till internet, ett annat nätverk eller liknande. Anledningen att detta fungerar är att routrar ofta har inbyggda DHCP-klienter och stöd för NAT. Denna funktion finns däremot inte i en switch. Men betyder det att en router är bättre? Nej, de har helt enkelt olika användningsområden. En switch är oftast mycket mer effektiv när det kommer till att hantera överföringen av stora mängder data. Därför är en switch ett perfekt sätt att utöka sitt eget lokala nätverk

Gigabit switch

En gigabit switch ger, till exempel, extremt hög hastighet och samtidigt förhållandevis låg strömförbrukning medans många routrar har en maxhastighet kring 100 mbps och kräver en hel del resurser. Jämfört med en gigabit switch är detta inte särskilt effektivt. Och utöver själva maxhastigheten så ger en switch ofta mycket låga pingvärden, vilket inte minst är väsentligt för den som gillar LAN-spel.


Se vänstar kolumnen

Det finns nu 3 produkter