Filtrera med

Pris
599 kr 20999 kr
Skick
mer... färre
Skärmstorlek
mer... färre
Skärmupplösning
mer... färre
Processor
mer... färre
Processorkärnor
mer... färre
Minne
mer... färre
Lagringsutrymme
mer... färre
Grafikkort
mer... färre
Vikt
mer... färre
Mobilt bredband
mer... färre
Bluetooth
mer... färre
Tillverkare:
mer... färre
Operativsystem
mer... färre
Filter

Refurbished laptop

 

 

Refurbished och begagnat - vad är skillnaden?

 

Termen refurbished används mer och mer, särskilt i fråga om teknikprylar så som laptops, mobiltelefoner och surfplattor.


Det är inte alltid lätt för kunder som söker marknadens bästa deals att veta vad skillnaden innebär - särskilt inte när många teknikhandlare använder sig av både refurbished och begagnat som termer eller renodlade kategorier. Dessutom kan båda fälten kompliceras ytterligare av klassifikationer inom kategorierna i sig; till exempel klass A-varor kontra klass B (i en kategoritrappar som går A,B och C). Vi nordbor är ofta så pass bra på engelska att vi förstår att en term som refurbished laptop innebär att varan inte är oanvänd eller i nyskick - och missar därför den faktiska innebörden av refurbished (rekonditionerad), och skillnaden mot engelskans lite bredare used (begagnad).

 

Så vad skiljer egentligen en vara som är refurbished gentemot en som är begagnad? Flera aspekter spelar in, men den allra viktigaste är att en begagnad vara ofta säljs i nuvarande skick utan extra service eller modifieringar.

Vissa återförsäljare kan tumma på den här regeln och ge begagnade teknikprylar viss kärlek, som att rengöra, städa eller fräscha upp enheten för nästa kund. Det är dock sällan som större ingrepp (som att byta ut en skärm eller att uppgradera minnet) utförs på begagnade varor. Tanken är i stort att en fungerande vara i begagnat skick säljs vidare som den är, förutsatt att säljaren är ärlig och öppen med varans kvalitet.

 

I kontrast till begagnade varor är produkter som får stämpeln refurbished omhändertagna av säljaren på ett annat sätt.

En refurbished laptop har inspekterats, ofta av utbildad tekniker eller i specialiserad verkstad. Den blir också grundligt funktionstestad innan den går vidare till försäljning. Ofta byts delar ut mot nya komponenter för den modell av refurbished laptop som det gäller, så att modellen är så pass nära (eller bättre än) originalet som möjligt.

Att serva teknik med målet att få nytt liv i den blir oftast billigt både för säljare och kund, eftersom ingen behövt köpa loss hela maskinen för originalpris. Säljaren investerar i nya, oftast mindre komponenter, och får en vara som kan återanvändas. Produkten har fått förlängt liv, helt enkelt.

En jämförelse kan vara att köpa en begagnad bil gentemot en som är refurbished. Den begagnade bilen köper du som den är - kanske obesiktad med en trasig lampa och lite slitna säten. Bilen som är refurbished har säljaren skickat på verkstad innan du köper den - bilen är besiktad, och småfel har korrigerats. Har du tur är till och med sätena fixade.

Innan vi går vidare så summerar vi lite - en begagnad dator säljs alltså som den är, men en refurbished laptop är servad, testad och i så gott skick att du särskilt i de bästa klasserna (kom ihåg trappan med Klass A, B och C) inte märker skillnad på en nya och en rekonditionerad dator. Dessutom får maskinerna en garanti på minst 1 år - men ofta 2 år, om du köper dem från oss!

 

Fördelar med refurbished laptop

 

När vi förstår skillnaden mellan en refurbished laptop och en begagnad ser vi några tydliga fördelar med rekonditionering. En produkt som är refurbished har fått nytt liv vilket innebär längre levnadstid, och att komponenterna i den bärbara datorn spelar bättre med varandra.

 

Delarna i en dator har olika uppgifter och försämras på annorlunda sätt genom åren - vilket kan leda till en situation där till exempel processorn fortfarande är i gott skick, men minnet håller inte längre måttet och klarar inte av moderna program eller spel. Genom att återförsäljarens tekniker byter minnet mot ett nytt samspelar plötsligt processor och minne tillsammans igen, utan flaskhalsar eller lagg.

 

Men fördelarna med en refurbished laptop är inte bara att du får en fräschare begagnad dator till ett bra pris. Genom att delta i återbrukstrenden hjälper du faktiskt miljön samtidigt. Om fler laptops återanvänds minskar produktionstrycket på nya digitala enheter, något som både konsumerar resurser och bidrar till fabrikernas utsläpp. Även om du investerar i kvalitetsmärken där miljöpåverkan är en prioritet blir matematiken enkel att förstå - en dator som inte skrotas utan används längre innebär mindre klimatpåverkan än en som slängs och byts mot en ny. Den populära vågen av rekonditionerade teknikprylar har visat vara en stor besparing på koldioxidutsläpp. Samtidigt är den globala bristen på kretskort och ädelmetaller är ett stort problem för miljön, så att låta existerande chip leva kvar är något som hjälper alla på marknaden.

 

Sist men inte minst är refurbished laptop en prisvärd affär. Att köpa en rekonditionerad laptop kommer kosta mindre än att gå och köpa en ny hos en återförsäljare, eftersom den redan har introducerats till marknaden. Du som köpare får alltså fördelarna med den minskning av värde som laptopen genomgått, trots att den nu med service ofta kan vara i princip likvärdig en ny när det kommer till skick och prestanda. Om vi använder jämförelsen med bilköp igen så kan trots allt en begagnad bil som fått mycket kärlek från en professionell verkstad, grundlig städning och allmän upprustning vara ruskigt nära en ny bil av samma modell. Just bärbara datorer har ofta en kraftig prislapp när det kommer till moderna enheter, så att sänka kostnaden är troligen det smartaste du kan göra vid inköp av teknik - samtidigt som du får pengar över till tillbehör och andra investeringar.

 

Vad ska du tänka på när du handlar refurbished laptop?

Det viktigaste är att vara realistisk. En refurbished laptop är en fantastisk investering, men det är ändå en använd enhet du tar i återbruk. Billigteknik har professionell personal som gör sitt allra yttersta för att våra refurbished enheter ska kännas, se ut och fungera som nya. Vi har massor av nöjda kunder och lång erfarenhet av att sälja såväl begagnade som rekonditionerade enheter. Vi hjälper dig också med alla typer av garantiärenden gentemot tillverkaren, och gör allt för att du som kund ska vara nöjd med att du hoppat på återbrukståget. En viktig aspekt är också att titta på ditt behov när du handlar refurbished teknik - det finns nämligen allt från lite äldre windowsdatorer till Apples macbooks att välja mellan. Även här skiljer sig plattformarna något - Windows är en öppnare plattform som oftast kostar lite mindre, men Apples macdatorer har en lång livslängd och kan vara ett smartare inköp om du tittar på att köpa refurbished laptop, eftersom hårdvaran är känd för att åldras väl. Om du har frågor eller funderingar kring inköp av refurbished laptop så hjälper vi självklart dig - kontakta oss för råd och tips!

 

 

 

 

 


Se vänstar kolumnen

Det finns nu 284 produkter

HP EliteBook 840 G5 i5 8GB 256SSD W11P (beg med små märken skärm)HP EliteBook 840 G5 i5 8GB 256SSD W11P (beg med små märken skärm)
 • Priset!
A
B
Begagnad med små märken på skärm*! 12 månaders garanti! Exklusiv 14-tums HP EliteBook 840 G5 företagsdator med kraftfull...
- Refurbished laptop
- 14" LED-skärm med Full HD-upplösning
- Fyrkärnig processor
- Intel Core i5-processor
- 8 GB DDR4-minne
Nypris: 14 000 kr
3 999 krPris
HP Probook x360 11 G3 med Touch 8GB 256GB SSD Win11Pro (beg)HP Probook x360 11 G3 med Touch 8GB 256GB SSD Win11Pro (beg)
 • Priset!
C
Begagnad med 1 års garanti! Superportabel och smidig 11,6-tums surfdator som är lekande lätt att använda med en...
- Refurbished laptop
- 11.6" 360-graders vändbar pekskärm
- Intel Pentium-processor
- Fyrkärnig processor
- 8 GB DDR4 RAM-minne
Nypris: 6 000 kr
2 299 krPris
HP EliteBook 830 G7 i5 8GB 256GB SSD Win 11 Pro (beg)HP EliteBook 830 G7 i5 8GB 256GB SSD Win 11 Pro (beg)
 • Priset!
 • -300 kr
A
B
Begagnad 830 G7 med 1 års garanti! Superportabel 13-tums bärbar dator med full HD som bara väger 1,2 kg, har ett...
- Refurbished laptop
- 13.3" Full HD IPS-skärm
- Intel Core i5-processor
- Fyrkärnig processor
- 8 GB DDR4 RAM-minne
Nypris: 18 000 kr
5 699 kr5 399 krVanligt pris-300 kr offPris
HP EliteDesk 800 G2 Mini i5 (gen6) 8GB 128GB SSD Windows 10 Pro (beg)HP EliteDesk 800 G2 Mini i5 (gen6) 8GB 128GB SSD Windows 10 Pro (beg)
 • Priset!
Begagnad med 1 års garanti! Kvalitativ HP dator i kompakt format med kraftfull Intel i5-processor från sjätte...
- Refurbished laptop
- Fyrkärnig processor
- Intel Core i5-processor (6th gen)
- 8 GB DDR4-minne
- 128 GB SSD-hårddisk (uppgraderingsbar)
Nypris: 8 000 kr
1 799 krPris
HP 14-cf2423no 14" IPS Intel i3 4GB 256GB blixtsnabb SSD Win10/11*HP 14-cf2423no 14" IPS Intel i3 4GB 256GB blixtsnabb SSD Win10/11*
  Portabel 14-tums laptop med Full HD-upplöst IPS-skärm och en Intel i3-processor med prestanda för vardagen. Den snabba...
  - Refurbished laptop
  - 14" Full HD IPS-skärm
  - Dubbelkärnig Intel-processor
  - Intel Core i3-processor
  - 4 GB RAM (Vi erbjuder uppgradering)
  Rek: 6 000 kr
  4 599 krPris
  HP ZBook 17 G5 17.3" Full HD i7-8 32GB 512SSD Quadro P3200 Win 11 Pro (beg)HP ZBook 17 G5 17.3" Full HD i7-8 32GB 512SSD Quadro P3200 Win 11 Pro (beg)
  • Priset!
  A
  Begagnad ZBook 17 G5 med Quadro P3200 och 1 års garanti! Extremt kraftfull 17-tums arbetsdator i robust design med stark...
  - Refurbished laptop
  - 17.3" Full HD IPS-skärm matt
  - Kraftfull Intel Core i7
  - Sexkärnig processor
  - 32 GB DDR4 RAM-minne
  Nypris: 28 000 kr
  12 999 krPris
  HP EliteBook x360 1030 G2 i5 8GB 256GB SSD med Touch & Win 10 Pro (beg)HP EliteBook x360 1030 G2 i5 8GB 256GB SSD med Touch & Win 10 Pro (beg)
   A
   B
   Begagnad med 12 månader garanti! Mycket portabel 13.3-tums laptop från HP utrustad med Full HD IPS-pekskärm som kan...
   - Refurbished laptop
   - 13.3" Full HD-upplöst IPS-pekskärm
   - Högklassigt material
   - Intel Core i5-processor
   - 8 GB DDR4 RAM-minne
   Nypris: 16 000 kr
   3 699 krPris
   HP ZBook 14u G5 14" Full HD i7 16GB 512SSD WX3100 med 4G-modem Win 11 Pro (beg)HP ZBook 14u G5 14" Full HD i7 16GB 512SSD WX3100 med 4G-modem Win 11 Pro (beg)
   • Priset!
   B
   Begagnad ZBook 14u G5 med 1 års garanti! Kraftfull företagsdator med Intel i7-processor och en snabb SSD för bästa...
   - Refurbished laptop
   - 14" Full HD LED-skärm
   - Fyrkärnig processor
   - Intel Core i7-processor
   - 16 GB RAM-minne
   Nypris: 24 000 kr
   6 999 krPris
   HP EliteDesk 800 G2 Mini i5 (gen6) 8GB 500GB HDD Win 10 Pro (beg)HP EliteDesk 800 G2 Mini i5 (gen6) 8GB 500GB HDD Win 10 Pro (beg)
   • Priset!
   Begagnad med 1 års garanti! Kvalitativ HP dator i kompakt format med kraftfull Intel i5-processor i 6e generation,...
   - Refurbished laptop
   - Fyrkärnig processor
   - Intel Core i5-processor (6th gen)
   - 8 GB DDR4-minne
   - Hårddisk på 500 GB
   Nypris: 9 000 kr
   1 999 krPris
   Lenovo Thinkpad P52s 15.6" Full HD i7 32GB 512GB SSD Quadro P500 Win 11 Pro (beg)Lenovo Thinkpad P52s 15.6" Full HD i7 32GB 512GB SSD Quadro P500 Win 11 Pro (beg)
   • Priset!
   A
   C
   Begagnad med 12 månader garanti! Mycket kraftfull 15-tums laptop som ändå är i slimmat, lättviktigt format på endast 2 kg....
   - Refurbished laptop
   - 15.6" Full HD IPS-skärm
   - Fyrkärnig processor
   - Intel Core i7-processor
   - 32 GB DDR4 RAM-minne
   Nypris: 20 000 kr
   6 999 krPris
   HP EliteDesk 800 G3 Mini i5(gen6) 8GB 128GB SSD Win 10 Pro (beg)HP EliteDesk 800 G3 Mini i5(gen6) 8GB 128GB SSD Win 10 Pro (beg)
   • Priset!
   Begagnad MiniPC med 1 års garanti! Kvalitativ HP dator i kompakt format med kraftfull Intel i5-processor i 6e...
   - Refurbished laptop
   - Intel Core i5-processor med 4 kärnor
   - 8 GB DDR4-minne
   - 128 GB SSD-hårddisk (uppgraderingsbar)
   - Med stöd för USB-C
   Nypris: 10 000 kr
   1 799 krPris
   HP EliteBook 840 G5 14" i5 8GB 256SSD Windows 11 Pro (beg)HP EliteBook 840 G5 14" i5 8GB 256SSD Windows 11 Pro (beg)
   • Priset!
   A
   B
   Begagnad med 12 månaders garanti! Exklusiv 14-tums HP EliteBook 840 G5 företagsdator med kraftfull Intel i5-processor och...
   - Refurbished laptop
   - 14" LED-skärm med Full HD-upplösning
   - Fyrkärnig processor
   - Intel Core i5-processor
   - 8 GB RAM (Vi erbjuder uppgradering)
   Nypris: 14 000 kr
   4 199 krPris
   HP EliteBook 840 G7 i5 8GB 256GB SSD Windows 11 Pro (beg)HP EliteBook 840 G7 i5 8GB 256GB SSD Windows 11 Pro (beg)
   • Priset!
   A
   Begagnad med 1 års garanti! Portabel och lätt 14-tums laptop för företagaren eller hemanvändaren med höga krav. Utmärkt...
   - Refurbished laptop
   - 14" Full HD IPS-skärm
   - Intel Core i5-processor med fyra kärnor
   - 8 GB DDR4 RAM-minne
   - 256 GB SSD-hårddisk
   Nypris: 16 000 kr
   6 599 krPris
   HP ZBook 15 Studio G5 15.6" Full HD i7-8850H 32GB 512SSD Quadro P1000 Windows 11 Pro (beg)HP ZBook 15 Studio G5 15.6" Full HD i7-8850H 32GB 512SSD Quadro P1000 Windows 11 Pro (beg)
   • Priset!
   • -1 000 kr
   A
   Begagnad ZBook Studio G5 med 1 års garanti! Mycket kraftfull arbetsdator med rejäl prestanda tack vare superstark...
   - Refurbished laptop
   - 15.6" Full HD IPS-skärm
   - Sexkärnig processor
   - Intel Core i7-processor
   - 32GB DDR4
   Nypris: 32 000 kr
   10 999 kr9 999 krVanligt pris-1 000 kr offPris
   HP EliteBook 840 G6 14" Full HD i5 8GB 256SSD Windows 11 Pro (beg)HP EliteBook 840 G6 14" Full HD i5 8GB 256SSD Windows 11 Pro (beg)
    A
    B
    Begagnad med 1 års garanti! Kraftfull 14-tums HP EliteBook 840 G6 företagsdator med stark Intel i5-processor, 8GB...
    - Refurbished laptop
    - 14" LED-skärm med Full HD-upplösning
    - Fyrkärnig processor
    - Intel Core i5-processor
    - 8 GB DDR4 RAM-minne
    Nypris: 16 000 kr
    4 699 krPris
    MacBook Pro 15-tum 2019 i9 16GB 512GB SSD Space Gray (beg)MacBook Pro 15-tum 2019 i9 16GB 512GB SSD Space Gray (beg)
    • Priset!
    B
    Begagnad med 1 års garanti! Detta är en otroligt kraftfull modell av 2019 års  MacBook Pro som kommer i en...
    - Refurbished laptop
    - 15.4" IPS Retina-skärm
    - Intel Core i9-processor med åtta kärnor
    - 16 GB DDR4 RAM-minne
    - 512 GB SSD-hårddisk M.2 NVMe
    Nypris: 26 000 kr
    12 499 krPris