Filtrera med

Tillverkare:
mer... färre
mer... färre
mer... färre
Filter

Kapselmaskin

En kapselmaskin kanske tas för givet men det var inte längre sedan de dök upp som en helt oväntad nyhet. Även om idén är relativt gammal så är det först under de senaste fem till tio åren som dessa maskiner har blivit vanliga. Men vad är en kapselmaskin? Det är helt enkelt att enkelt sätt att få en perfekt kopp kaffe utan spill och besvär. Genom att använda sig av kapslar som innehåller ett sorts koncentrat av kaffe kan man få en redan i förväg balanserad kopp kaffe.

Espressomaskin

Kanske främst på grund av att det var Nespresso som masslanserade kaspelmaskiner så har de kommit att kallas för espressomkasin. Men detta bör inte tolkas som att de endast kan framställa espresso. Fördelen med dessa är att man kan variera kapslar helt efter eget tycke och smak. Så även om begreppet espressomaskin blivit standard så finns det ingen anledning att förvänta sig en standardkopp med kaffe. Det finns massor av variationer och smaker att välja mellan.

Kaffemaskin

Den stora fördelen med en kaffemaskin är så klart enkelheten. Man får en kopp kaffe utan att behöva strula eller behöva ta hand om disk. Och bekymret med att dosera kaffe i förhållande till viss mängd vatten är som borta med vinden.

Tassimo eller Nespresso

Såväl Tassimo som Nespresso är vanligt förekommande benämningar på kaffemaskiner. Utan att gå in på allt för tekniska detaljer så är kompatibiliteten med kapslar den främsta skillnaden. Tassimo vill helt enkelt ha en viss sorts kapslar, medans Nespresso vill ha en annan sorts. Eftersom Nespresso var de som lanserade maskinerna på konsumentmarknaden så har vissa kommit att föredra dem av mer eller mindre principiella skäl. Men ta reda på vilken sorts kapslar som säljs i din närhet och gör ditt val utifrån detta. Vad du än väljer kan det inte bli fel.


Kategorin är just nu tom

...och vi ska försöka fylla på den så fort som möjligt. Under tiden kan du navigera vår hemsida i jakt på andra fynd!