Filtrera med

Tillverkare:
mer... färre
mer... färre
mer... färre
Filter

Sockervaddsmaskin

En sockervaddsmaskin var nog drömmen för en hel de av oss när vi var små. Den klassiska sockervadden för direkt tankarna till tivoli, cirkus, karneval och liknande evenemang. Men trots att principen att spinna upphettat socker är ganska enkel så har det varit svårt att genomföra i hemmet. Men med en sockervaddsmaskin kan man med all enkelhet framställa sin egen sockervadd. Även i så många olika tappningar som man själv önskar. Få precis samma känsla som om du skulle köpa sockervadd från en försäljare. Resultatet blir garanterat det samma men billigare, mer praktiskt och definitivt även mer roligt.

Hur gör man sockervadd

Men hur gör man sockervadd? Idén är att man låter upphettat socker helt enkelt stelna i den formation som man önskar uppnå. Och med sockervadd är det såklart det traditionella spunna nystanet som man vill efterlikna. Hur gör man sockervadd med en sockervaddmaskin? Det är samma idé. Men avsevärt mycket enklare. Men häller helt enkelt strösocker i maskinens behållare. Maskinen hettar sedan upp sockret och fördelar smeten som uppstår på ett sådant sätt att det bildas sockervadd. Med en sockervaddmaskin slipper man kladd och processen blir enormt mycket snabbare än om man skulle försöka sig på det hela för hand.

Gör spunnet socker hemma

Spunnet socker är en äkta klassiker. Oavsett vilken generation man tillhör så har man förmodligen något slags förhållande till denna enkla men ändå speciella godsak. Intressant nog så förekommer spunnet socker i de flesta kulturer. Men i Sverige är det kanske mest förknippat med cirkus. Men med hjälp av en sockervaddsmaskin kan man när som helst göra spunnet socker hemma. Ät tills du kiknar eller plocka fram maskinen på särskilda tillfällen. Sockervadd passar precis lika bra till barnkalaset som när man är sugen på något gott som även kommer med en hel del minnen.


Kategorin är just nu tom

...och vi ska försöka fylla på den så fort som möjligt. Under tiden kan du navigera vår hemsida i jakt på andra fynd!