Köpvillkor

Sammanfattning

 • Alla produkter på hemsidan finns normalt i eget lager
 • Vi skickar normalt samma dag vid beställning innan 15:00
 • Leveranstiden inom Sverige är normalt 1-2 vardagar (3 dagar till vissa orter)
 • Fraktkostnad på 29 kr för lättare varor
 • Fraktkostnad på 49 kr för tyngre varor med PostNord (TV: 179-399 kr)
 • 1 års garanti på alla produkter om inte annat angives

 

Kundtjänst

Har du frågor du inte riktigt får svar på här? Kontakta oss via epost eller ring in till oss så svarar vi mer än gärna på dina frågor.
Maila till oss: kundservice@billigteknik.se
Ring till oss: 0774 - 43 33 34 (vardagar mellan 10 - 17)

 

Pixelgaranti

Billigteknik har 100% garanti mot döda, låsta eller konstant lysande pixlar som vid leverans finns på våra bärbara datorer. Detta innebär att du som kund har rätt att häva köpet, efter bildbevis samt Billigtekniks godkännande, om pixelfel finns på din bärbara dator. För övriga produkter gäller respektive tillverkares pixelpolicy och garanti. För att pixelgarantin ska gälla måste felet rapporteras inom 24 timmar från mottagandet av varan. Pixelgarantin gäller ej om du köper en dator där det uttryckligen står angivet att den har pixelfel, och därmed är extra prissänkt.

 

Garanti

Samtliga varor i vårt sortiment omfattas av ett års garanti från tillverkaren om inget annat anges. Våra produkter levereras med den garanti som tillverkare eller leverantör erbjuder oss och kund kan inte åberopa någon ytterligare garanti från BilligTeknik om inte sådan har köpts till med skriftlig bekräftelse på kvitto eller faktura. Garantin gäller ej om varan utsatts för onormalt slitage eller om köparen hanterat den ovarsamt eller i strid mot säljarens eller tillverkarens anvisningar. Observera att batterier på grund av sin natur enbart garanteras maximalt 6 månader även i de fall då produkten de levereras med har en längre garantitid än så.
Varken Billigteknik eller tillverkaren tar ansvar för information på hårddiskar och andra typer av lagringsmedia som lämnas in på garanti eller service. Vi uppmanar kunderna att ofta göra backup på sina hårddiskar och lagringsmedia för att inte information, t.ex. familjebilder, dokument m.m. ska gå förlorad vid något tillfälle.
Observera att du bör ladda hem de senaste drivrutinerna från tillverkarens hemsida till de produkter du köper då de senaste drivrutinerna inte alltid skickas med av tillverkarna. Nya drivrutiner kan göra att produkten fungerar bättre eftersom drivrutinerna förbättras efterhand.
Självfallet följer vi Allmänna Reklamationsnämndens utslag vid en eventuell tvist om vi inte lyckas lösa det innan.

 

Reklamation

Vill du reklamera en produkt måste du kontakta oss så snart du upptäcker felet. Detta gör du enklast genom att maila oss på kundservice@billigteknik.se. Det är viktigt att du beskriver felet så utförligt som möjligt, bifogar kvitto samt uppger eventuell ny adress. Detta medför att vi kan hjälpa dig snabbare. Vi testar alla inlämnade produkter. Visar det sig att det är ett handhavandefel eller om produkten är felfri förbehåller vi oss rätten att debitera upp till 600 kronor för utförd felsökning inklusive eventuella fraktavgifter. Vid en godkänd reklamation ersätts ni för de eventuella kostnader som uppstått, så som kostnaden för returfrakt.
Företag som beställer från oss godkänner att de inte kan åberopa reklamation enligt 32§ i Köplagen utan är hänvisade enbart till garanti enligt punkten Garanti i våra köpvillkor. Privatpersoner har reklamationsrätt enligt Konsumentköplagen.

 

Beställning

Beställning kan ske genom e-butikens ordersystem, via e-post eller per telefon i de fall någon säljare finns tillgänglig. En bekräftelse på beställningen ska mottas skriftligen via mail i samtliga fall där mailadress till kund finns att tillgå. Produkter som finns tillgängliga för beställning via Billigtekniks hemsida skickas vanligtvis omgående, oftast inom 24 timmar på vardagar, med reservation för oförutsedda händelser samt produkter där annan leveranstid anges. Produkter som kan förbokas skickas omgående efter leverans till Billigteknik. Samtliga produkter, förutom ovan nämnda med längre leveranstid angiven, finns i Billigtekniks eget lager för omgående leverans.
Vi ingår endast avtal med myndiga personer (över 18 år).

 

Frakt/leverans

Lägger du din beställning före kl. 15.00 och varan/varorna finns i lager vid beställningstillfället skickas varorna normalt samma dag. Leverans till privatpersoner och företag sker normalt följande vardag. Undantag finns för helger och även vissa avlägsna platser i landet. Alla leveranser sker med vald speditör enligt de leveranssätt vilka presenteras innan slutförande av beställning. De transportfirmor som används är Postnord för paket och brev. DHL används för större paket och vid hemleverans av t.ex. TV-apparater eller pallar.


Fraktkostnad tillkommer på samtliga ordrar som kund lägger hos Billigteknik, med undantag för beställningar där kunden väljer att hämta ordern vid lagret i Lund. För order inom Sverige kostar frakten normalt 29 kronor eller 49 kronor beroende på storlek. För större TV kostar frakten 179 - 399 kronor beroende på valt leveranssätt. För leveranser till Danmark tillkommer frakt med 49 DKK, eller om det är större TV 179-399 DKK.
Vid ordrar av stor volym förbehåller vi oss rätten att ta ut en högre avgift för frakten alternativt att stoppa ordern om kund inte accepterar detta.
Det är på köparens ansvar att tillgodose att den adress som uppgivits vid beställningstillfället är korrekt, och att köparen, efter det att ordern effektuerats följer upp leveransen hos speditören, samt tillgodoser att leveransen avhämtas/mottages på avhämtningsställe inom skälig tid från avsändandet, vanligtvis nio (9) dagar från avsändandet. Vi har som målsättning att erbjuda leveranser inom högst 14 dagar. Leverans sker endast till Sverige, Danmark och Finland ifall ej annat avtalats. Vid en eventuell försening har ni som kund rätt att häva ert köp kostnadsfritt. 

Skulle du mottaga ett paket som blivit skadat i transporten är det viktigt att du snarast (inom 24 timmar) kontaktar Billigteknik Sweden AB eller den transportfirma som levererade paketet för att skapa ett reklamationsärende. Fotografera paketet, inneremballaget, fraktsedeln samt produkten och skicka per e-post till kundservice@billigteknik.se. Sker inte denna kontakt inom skälig tid (24h vid synlig skada och tre (3) arbetsdagar vid dold skada) kan en transportskada inte reklameras och returrätten förfaller.

 

Hämta i Butik

Varor kan avhämtas hos Billigteknik i Lund utan leveranskostnad. Betalning sker antingen genom förskottsbetalning, faktura/delbetalning genom Klarna eller med kort med PIN-kod.

 

Delbetalning

Genom ett samarbete med Klarna kan vi erbjuda dig möjligheten att dela upp din betalning. Det finns flera alternativ att välja på och du väljer själv det mest passande. Klarna erbjuder i nuläget delbetalning på mellan 3-36 månaders delbetalningstid, och eventuell ränta beror på vilken tid som väljs. Det tillkommer uppläggningsavgift som varierar beroende på längd samt en aviavgift. Givetvis kan du när som helst under delbetalningstiden betala hela kvarvarande skulden. Du kan ha upp till 50 000 kr på ditt delbetalningskonto förutsatt att du uppfyller samtliga krav hos Klarna. Sedvanlig kreditprövning utan kännedomskopia sker och leverans sker endast till folkbokförd adress. Notera även att beloppet på din beställning måste uppgå till minst 1 000 kr för att en delbetalning ska vara möjlig.
Följande alternativ finns för delbetalning:
 

 • 3 månader med 0% årsränta (uppläggningsavgift 49 kr)
 • 6 månader med 0% årsränta (uppläggningsavgift 99 kr)
 • 12 månader med 0% årsränta (uppläggningsavgift 149 kr)
 • 24 månader med 9,99% årsränta (uppläggningsavgift 299 kr)
 • 36 månader med 9,99% årsränta (uppläggningsavgift 299 kr)
 • Aviavgift om 29 kr/månad tillkommer på samtliga alternativ.

 

Klarna Konto

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.
 

 • Få alltid varan innan du betalar.
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet.
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter.
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura.
 • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad.
 • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp.
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång. 

Ingen uppläggningsavgift tillkommer. För Klarna konto gäller just nu årsräntan på 19,9%, effektiv ränta från 29,22% vid köp om 10 000 kr. (Psst. Du vet väl att räntan är avdragsgill!)

Faktura

Vi erbjuder i samarbete med Klarna betalning genom faktura till privatpersoner och företag. En faktura följer med i paketet och du betalar enkelt via Bankgiro. Betalningsvillkor 14 dagar. Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 60,00 kr samt dröjsmålsränta om 23.50% plus gällande referensränta. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. Leverans sker endast till folkbokförd adress.
Aviavgift om 39 kr tillkommer.

 

Direktbetalning

Vi erbjuder direktbetalning till dig som är ansluten till SEB, Nordea, Swedbank eller Handelsbankens internetkontor. När du väljer att genomföra ett köp genom direktbetalning så loggar du in via din internetbank på vanligt sätt. Pengarna dras sedan från ditt konto efter det att du godkänt transaktionen.

 

Förskottsbetalning

Förskottsbetalning kan ske antingen genom Bankgiro 247-8733 (ca 2 dagars registreringstid) eller bankkonto i SEB med kontonummer 5624-3307883 (ca 1 dags registreringstid). Produkter skickas först efter registrerad betalning och utan tilläggsavgifter utöver fraktkostnaden.

 

Köpgaranti

PriceRunner Köpgaranti

 

Få ditt köp skyddat upp till 50.000 kr om något skulle gå fel. Som medlem på PriceRunner ingår alltid Köpgaranti hos oss. Denna tjänst är gratis och gäller för registrerade PriceRunner medlemmar.

För dig som inte är medlem på PriceRunner och besökt oss genom deras tjänst så kan du ändå få ditt köp omfattat av Köpgarantin. Det enda du behöver göra är att inom en timme registrera dig gratis på deras hemsida. Det går på ett kick! Registrera dig för PriceRunner Köpgaranti här.

Om du vill att ditt köp ska täckas av Köpgarantin så måste din beställning vara addresserad till dig som privatperson. Med Köpgarantin får du ersättning om en vara är defekt, om en enskild vara saknas vid leverans, om leverans av vara uteblir eller om varan är felaktig. Du får endast ersättning för direkt ekonomisk skada som du lidit, inköpskostnader och fraktkostnader. Köpgarantin lämnar ingen ersättning för andra direkta eller indirekta kostnader, värdeminskning eller uteblivna intäkter. Besök PriceRunner för en lista på kategorier som är undantagna samt fullständiga villkor för Köpgarantin.

Visste du att PriceRunner är Sveriges främsta tjänst för produkt- och prisjämförelser som sedan 1999 hjälper över 1 miljon svenskar att göra bättre köp varje månad. Tjänsten är oberoende och låter ej butiker påverka den information som du som kund tar del av.

 

Outlösta försändelser

För försändelse som ej hämtats ut och har gått i retur till Billigteknik debiteras en avgift på 299 kronor för att täcka transport- samt administrationskostnader.

Konsuments (privatperson) ångerrätt vid distansavtal

Konsument har genom konsumentskydd vid distansavtal enligt distans- och hemförsäljningslagen rätt att frånträda ett köp genom att till Billigteknik lämna eller sända ett meddelande om detta inom 14 dagar från den dag konsumenten mottagit varan eller en väsentlig del av denna. Vid önskan om att utnyttja ångerrätten går det bra kontakta oss för att få en returfraktsedel. Då blir det i nästan alla fall billigare för er att ångra än om ni själva betalar portot. Vid ånger återbetalas köpeskillingen, med avdrag för returfrakt enligt nedan samt eventuellt värdeminskningsavdrag, inom 14 dagar. 

Kostnad för returfrakt vid användning av vår fraktsedel

 • Under 2 kg: 49 kronor
 • Bärbara datorer: 79 kronor
 • Stationära datorer: 99 kronor
 • TV: 499 kronor

 

Ångerrätten gäller inte datorprogram eller ljud- och bildupptagningar då plomberingen har brutits. Detta gäller även eventuell teknisk plombering. I de fall varan undersökts utöver vad som är nödvändigt för att konstatera varans egenskaper eller funktioner kan vi komma att debitera en avgift för den värdeminskning som uppstått. 

Observera att ångerrätten ej är tillämplig för företag. Ångerrätten gäller inte heller tjänster där tjänsten är påbörjad med kunds samtycke eller datorer som byggs speciellt för kund (detta innebär exempelvis datorer i serien BT Gaming som inte finns i lager för omedelbar leverans vid beställningstillfället). I dessa fall kan vi acceptera retur av produkten mot en kostnad av 20% av köpeskillingen för produkten ifråga.

För att häva ert köp enligt ångerrätten kontaktar ni vår kundtjänst via telefon (0774 - 43 33 34), e-post (kundservice@billigteknik.se) eller brevledes (Billigteknik Sweden AB, Skiffervägen 20, 22478 Lund, Sverige). Det går även bra att använda konsumentverkets standardiserade ångerblankett som återfinns här.

 

Prismärkning

Överstrukna priser avser tillverkarens rekommenderade försäljningspris det datum varan lanserades, även kallat listpris. De priser som är angivna med röd text är vårt rabatterade försäljningspris vi erbjuder kund. Detta är praxis inom branschen. I vissa fall kan återförsäljare välja att sälja produkter under listpriset, då tillverkaren endast ger en rekommendation om försäljningspris. Vi kan inte ta ansvar för varierande prissättningar hos andra återförsäljare. Givetvis följer vi branschorganisationens rekommendation vid vår prissättning.

 

Sekretess och säkerhet Personuppgifter

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter såsom personnummer, namn, adress och telefonnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja vårt åtagande gentemot dig. Vi dokumenterar även all kommunikation som vi har med dig via telefon eller e-post, detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Billigteknik kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Enligt Personuppgiftslagen har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort.

 

Friskrivning

Vi reserverar oss för slutförsäljning, feltryck och felaktigt angivna priser, produktbeskrivningar, specifikationer eller missvisande bilder. Motsvarar produkten inte kunds förväntningar på grund av en felaktig beskrivning från vår sida har självfallet kund rätt till kompensation eller hävning av köpet. I de fall ett pris har varit felaktigt angivet förbehåller vi oss rätten att annullera ordern alternativt informera kunden om det korrekta priset så att kund antingen kan godkänna det nya priset eller besluta sig för att att ordern i stället ska annulleras.
Skulle skadeståndsansvar eller ersättningsskyldighet uppstå enligt ovanstående köpvillkor ska vårt ansvar, såvida inte uppsåt eller grov vårdslöshet föreligger, begränsas till ett belopp som högst motsvarar köpeskillingen för den order varpå skadeståndsskyldigheten grundas.
BilligTeknik ansvar omfattar endast direkta förluster och under inga omständigheter indirekta förluster, såsom förlust i näringsverksamhet eller kunds förlust av data.

Eventuella rabattkoder gäller inte varor som nya telefoner exempelvis iPhones, surfplattor eller programvara samt spelkonsoler. Det är inte tillåtet att använda fler än en rabattkod per köp.

 

Cookies

Vad är cookies?
På vår webbplats används cookies. Cookies är små textfiler som lagras på besökarens dator och som är möjliga att använda för att följa vad besökaren gör på webbplatsen.
Det finns två huvudtyper av cookies: 1) en permanent cookie ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid. 2) en sessionscookie lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Sessionscookies försvinner när du stänger din webbläsare.

 

Hur används cookies?
Vi använder cookies för att förbättra webbplatsen för besökaren t.ex. genom att anpassa webbplatsen efter besökarens önskemål, val och intressen, kunna hjälpa dig att hålla reda på vilka varor du lagt i din varukorg, kunna hantera ditt köp, säkerställa att besökaren loggat in på webbplatsen och därigenom slipper logga in på varje ny sida denne besöker, för att kunna anpassa våra tjänster så att du får reklam som är relevant för dig och för att kunna fullgöra våra åtaganden vid köp. Permanenta cookies används bland annat för att lagra dina eventuella personliga inställningar hos oss så att du exempelvis slipper göra om vissa val varje gång du besöker Webbplatsen samt för att anpassa och göra information och marknadsföring så relevant som möjligt för dig. Sessionscookies används bland annat i syfte att kunna registrera statistik över användandet av Webbplatsen. Genom att använda vår webbplats och/eller genom att godkänna våra allmänna villkor samtycker du till behandlingen av cookies enligt vad som sägs här. Om du inte accepterar att cookies används kan du stänga av cookies i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång vår webbplats försöker placera en cookie på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas, se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Vidare kan du när som helst radera cookies manuellt från din hårddisk. Notera att om du väljer att inte acceptera cookies kommer du inte att kunna genomföra köp på Webbplatsen. Funktionaliteten kan även i övrigt komma att begränsas.

Hur tar man bort cookies?
Om du inte längre vill använda cookies kan du stänga av cookies i inställningarna i din webbläsare. Du kan även ställa in webbläsaren så att du uppmanas varje gång vår webbplats försöker placera en cookie på din dator. Du kan också använda din webbläsare för att radera tidigare lagrade cookies. Hur du tar bort cookies beror på vilken webbläsare du använder. Om du använder en PC kan cookies tas bort med hjälp av kortkommandot [CTRL]+[SHIFT]+[Delete].

Observera att om du väljer att inte använda cookies är funktionaliteten hos vissa delar av webbplatsen begränsad. Du kan till exempel inte genomföra ett köp.