Kontakta vår kundtjänst!

Kategorier


ADSL-routerKöpa ADSL router

Att köpa ADSL router är ett väldigt praktiskt sätt att göra en befintlig ADSL-anslutning tillgänglig till hela hushållet. Ett smart alternativ är att välja en router som även stödjer trådlöst nätverk. På så sätt man kan ansluta samtliga enheter, likt surfplattor och mobiltelefoner, utan att behöva ha separat modem och router. Hamnar man i den situationen att man behöver felsöka sin uppkoppling eller nätverk är det såklart också enklare att inte behöva kontrollera funktionen hos flera enskilda enheter. Detta är bara några av anledningarna till varför det kan vara fördelaktigt att köpa ADSL router.

ADSL modem

Ett ADSL modem är så klart en förutsättning för att man ska kunna använda sig utav en tillgänglig ADSL-anslutning. Anledningen är att själva ADSL-protokollet har särskilda unika sätt att kommunicera vilket gör att det inte går att ansluta kabeln direkt till en router eller datorns nätverkskort. Ett ADSL modem fungerar därför som en mellanhand och gör signalerna förståeliga för datorn. En viktig del är att dessa modem omvandlar de analoga signaler som förs genom telefonnätet till den sortens digitala signaler som kan hanteras av modern elektronisk utrustning.

Fördelar med ADSL

Trots att det analoga nätet numera har lagts ned på många håll i Sverige så är för många ADSL fortfarande en extremt praktisk lösning. Där telefonnätet är väl utbyggt kan man med hjälp av ADSL få en pålitlig och snabb internetanslutning. Eftersom infrastrukturen kring det analoga nätet är beprövad är det inte lika drabbat av sådana skiften i hastighet som ofta förekommer i mobil- och fibernäten. Väldigt många vittnar om att ADSL är ett effektivt och pålitligt sätt att hålla sig uppkopplad mot internet. Och bland de som gått vidare till mobil- eller fiberanslutning så bibehåller ADSL ofta ett sorts nostalgiskt skimmer, då det faktiskt var hur Sverige introducerades till höghastighetsinternet.


Kundvagn  

Inga produkter i varukorgen

0 kr Frakt
0 kr Totalt

Priser inkl. moms

Till kassan

Betyg på Pricerunner:4.6 av 5Läs våra omdömen
Betyg på Tradera:4.9 av 5Läs våra omdömen